8 Teknik Mudah Hilangkan Dagu Berlapis

8 TEKNIK MUDAH HILANGKAN DAGU BERLAPIS

Ingin Wajah Runcing Dan Nyahkan Dagu Berlapis Dengan Mudah? Jangan risau, kami ada TEKNIK yang sangat RINGKAS dan dapat menghilangkan dagu berlapis dengan PANTAS dan PRAKTIKAL. 

Cuba 8 Teknik untuk hilangkan dagu berlapis ini dengan konsisten supaya dapat hasil yang diidamkan.

1.  Berdiri tegak, angkat kepala memandang atas hingga dagu pun terangkat. Tutupkan bibir, mulut muncung sehingga otot pipi dan dagu rasa ditarik. Bertahan selama 10 saat. Kembali kepada keadaan berdiri. Ulang sebanyak 10 kali.
timthumb

2. Berdiri tegak, tundukkan kepala, mula buat gerakan ikut pusingan jam. Ulang 5 kali dan 5 kali lagi ikut arah jam yang sebaliknya.

 

Neck-roll-exercise-to-help-lose-double-chin-fast

 

3. Berdiri tegak, tutup mulut rapat, tarik bibir seperti tersenyum lebar. Lakukan sampai otot rahang dan dagu rasa ditarik. Bertahan selama 10 saat. Ulang sebanyak 10 kali.

 

How-To-Reduce-Double-Chin-quick

 

 

4.  Kunyah gula-gula getah

Gerakan gula-gula getah akan membuat otot rahang dan juga otot dagu bekerja lebih keras. Namun, pastikan anda pilih tanpa gula agar tidak menjejaskan gigi.

 

105800

 

5.  Menguap

Ketika menguap, otot mulut, dagu, dan leher juga akan ditatik sehingga mampu membakar lemak di pipi dan dagu. Oleh itu, tidak ada salahnya jika anda melakukan gerakan menguap meskipun sedang tidak mengantuk.

 

Wonder-35-Yawn-Static-Image

 

DAPATKAN PROMOSI INDIBA DENGAN HARGA ISTIMEWA DISINI!

6.  Urutan

Urutan lembut yang dilakukan setiap hari dapat membantu menegangkan wajah anda. Urutan dimulakan dari hujung leher, bawa ke dagu  hingga rahang. Semasa mengurut bahagian bawah dagu yang berlemak, arahkan urutan ke luar dengan gerakan searah.

 

032dfa8a0eaf915adb3c198f140acb3e

 

7.  Senaman bola tenis

Letakkan bola tenis di antara dagu dan leher. Kepit dengan kuat gunakan dagu selama 10 saat, kemudian kendurkan selama 5 saat. Ulang 10 kali.

 

aid60533-728px-Lessen-a-Double-Chin-Step-10-Version-9

 

8.  INDIBA Face Lift Treatment

INDIBA merupakan peranti perubatan yang menggalakkan lipolisis dan membakar lemak di bawah dagu dengan berkesan. Selain itu, ia mengaktifkan sel untuk menghasilkan kolagen dan elastin sekaligus membuatkan kulit wajah tegang dan tidak mengelambir ke bawah. Ini membuatkan wajah kelihatan runcing.

 

did you know- (4)

 

dagu berlapis tinispa indiba dagu runcing

 

double chin dagu berlapis dagu runcing indiba tinispa

 

 

DAPATKAN PROMOSI INDIBA DENGAN HARGA ISTIMEWA DISINI!

 

did you know- (3)

Dengan teknologi yang dipatenkan dan terbukti secara klinikal, ia adalah setakat penyelesaian kecantikan yang terbaik dalam menyediakan kesan estetik yang besar dalam rawatan muka dan juga rawatan badan.

HUBUNGI kami dengan SEGERA untuk mendapatkan harga ISTIMEWA. Hanya untuk 50 orang yang terawal sahaja.

Hubungi kami di :
Tini’s Spa Shah Alam 03-55235718
Tini’s Spa Ampang 03-42701292
WhatsApp 019-3129606

7 Idea Hadiah Hari Ibu

 

Apabila tiba Hari Ibu a.k.a. Mother’s Day saban tahun, mungkin ada di antara kita kehabisan idea tentang hadiah yang nak diberikan kepada insan yang paling istimewa dalam hidup kita ni kan. Ye lah, bukan apa, tak tahulah, sama ada ibu suka ke tidak tudung yang kita berikan tahun lepas. Macam dah ada je warna biru yang kita bagi tu.. Alahai..

Jadi untuk memudahkan kerja puan-puan yang sememangnya mementingkan kualiti masa, kami sediakan 7 idea bernas hadiah Hari Ibu, tinggal nak pilih sahaja.

1) Jambangan Bunga Kegemaran

Sebagai anak mithali, kenali bunga yang paling digemari ibu. Adakah bunga lili, bunga mawar atau orkid? Jika ibu meminati gardening, kami cadangkan hadiahkanlah koleksi tanaman yang paling beliau minati. Mugkin cactus atau orkid? Pasti hati ibu berbunga dan ingat kamu sentiasa apabila tanamannya berbunga.

Hadiah Hari Ibu Bunga Orkid - Tini's Spa

2) Tudung Atau Shawl Kesukaan

Kali ini pastikan betul-betul tudung/ shawl/ jubah yang ibu gemari. Adakah ibu sukakan shawl gaya chic umpama Duck Scarf atau simple seperti Naelofar? Atau yang glamour bling bling bak fesyen Ariani dan Fareeda? Atau Jika pilihan kita kena dengan taste ibu, barulah hatinya gembira.

Hadiah Hari Ibu Shawl - Tini's Spa

3) Masak Masakan Kegemaran Ibu

Hadiah ini lebih kepada berbentuk pengalaman indah untuk ibu ingat sampai bila-bila. Jika ibu minat Rendang Tok, ambil inisiatif untuk masak rendang walaupun bukan musim raya. Tambah lagi dengan kata-kata manis, “hari ini saya masak rendang tok ni khas untuk mak untuk meraikan Hari Ibu“, dengan harapan redang tok tu sedaplah! Hehehehehe

Hadiah Hari Ibu Masakan - Tini's Spa

Hadiahkan ibu tersayang dengan rawatan spa menenangkan sempena HARI IBU.

Dapatkan baucer rawatan spa SEKARANG!

4) Berkelah Bersama Cucu

Cadangan ini juga lebih kepada pengalaman di mana kita rancang a simple picnic dengan anak dan cucu ibu. Lebih indah jika ada acara memotong kek comel untuk ibu.

Hadiah Hari Ibu Picnic Berkelah - Tini's Spa

5) Set Rawatan Wajah

Semua ibu ingin kelihatan 10 tahun lebih muda dari usia mereka. Dengan rutin penjagaan kulit betul dan teratur, impian ibu bakal menjadi kenyataan. Kami ingin mencadangkan produk yang kaya dengan Peptida untuk menjana kolagen dan menganjalkan kulit, supaya garis-garis halus semakin berkurangan di sekitar mata dan mulut ibu.

Hadiah Hari Ibu Rawatan Muka Facial - Tini's Spa

 

*Gambar ini menunjukkan testimoni pelanggan Tini’s Spa yang mengunakan MAP-15 Regenerator dari Dermalogica selama 3 hari. Face Mapping PERCUMA disediakan untuk semua jenis masalah kulit anda.

6) Hi-Tea

Haaaa ini cadangan untuk puan-puan yang tidak punya masa untuk memasak atau merancang acara berkelah dan ada bajet lebih untuk hi-tea di hotel terpilih. Survey dulu harga dan buffet spread yang menarik di hati ibu. Ambil masa menikmati makanan sambil bercerita nostalgia lama bersama ibu.

Hadiah Hari Ibu buffet makan - Tini's Spa

 

7) Rawatan Spa

Jika anda inginkan masa menyendiri berdua bersama ibu, maka rawatan spa adalah yang paling ideal. Ambil masa untuk merehatkan dan memanjakan tubuh badan bersama insan teristimewa dalam hidup kita. Bilakah kali terakhir anda menghadiahkan sesi urutan aromaterapi yang melegakan atau sesi facial yang menyegarkan untuk ibu tersayang? Di Tini’s Spa, kami bukan sahaja menawarkan rawatan menghilangkan stress, rawatan spa dan facial, malah kami juga memudahkan proses menghadiahkan untuk insan teristimewa ini.

Klik di sini untuk mendapatkan baucer rawatan spa atau facial sebagai hadiah untuk ibu anda.

 

Apa pun pilihan hadiah anda, kami pasti ibu tetap menghargai pilihan tersebut. Sebagai anakanda, tanggung jawab kita ialah untuk menenangkan hati ibu setelah segala jasa dan bakti telah beliau korbankan sejak kita kecil lagi. Kini tiba giliran kita menabur bakti untuk insan bergelar IBU selagi nyawa dikandung badan.

Hadiahkan ibu tersayang dengan rawatan spa menenangkan sempena HARI IBU.

Dapatkan baucer rawatan spa SEKARANG!


Promosi Hari Ibu: Mother & Me At Tini’s Spa

Aromatherapy Massage + Relaxing Masque Untuk 2 Orang

KINI RM340 sahaja. 

Klik gambar untuk beli baucer. Baucer sah sehingga 1 tahun selepas tarikh pembelian.

Mothers day Tinispa