fbpx
facial treatment packages shah alam, ampang, kuala lumpur, selangor - tinispa

Indiba Face Lift Treatment

Indiba Face Lift Treatment ialah rawatan dagu berlapis, menganjalkan, membentuk wajah, mengurangkan kedutan  dan meremajakan kulit menggunakan teknologi proionik yang dipatenkan. Sangat berkesan meruncingkan wajah dan mengurangkan dagu berlapis. Rawatan ini memberikan kesan serta merta dan disokong oleh kajian klinikal.

Soalan Lazim (FAQ):

SIAPA YANG TIDAK BOLEH JALANKAN RAWATAN INI?

Ada beberapa golongan tidak digalakkan menjalani rawatan ini iaitu

  • Wanita mengandung
  • Pesakit migraine yang serius

BOLEHKAN IBU YANG MENYUSUKAN ANAK (BREASTFEEDING) BOLEH MENJALANI RAWATAN INI?

Boleh.

Hanya ibu mengandung yang tidak digalakkan kerana kandungan hormon yang tidak menentu sepanjang tempoh mengandung, adakala menyebabkan kulit menjadi sensitif. Jadi rawatan ini tidak digalakkan untuk ibu mengandung.

BERAPA KALI SESI DIPERLUKAN UNTUK Nampak hasil?

Kesan rawatan bergantung kepada individu, namun setiap kali rawatan pasti memberikan kesan yang menakjubkan.

Untuk rawatan dagu berlapis, kesan amat ketara selepas 6-8 sesi. Penggunaan penjagaan kulit di rumah juga memainkan peranan penting untuk menampakkan hasil ketara.

APAKAH KESAN SAMPINGAN DAN CARA PENJAGAAN SELEPAS RAWATAN?

Sebaik selepas rawatan, kulit akan kelihatan kemerah-merahan dan akan surut beberapa jam selepas itu. Penggunaan produk yang menenangkan membantu proses baikpulih.

Jika terdapat penggelupasan halus, pastikan anda menggunakan pelembab yang mencukupi untuk mengekalkan kelembapan kulit yang cukup.

Pelindung UV juga sangat penting setiap hari dan elakkan terdedah kepada cahaya matahari secara terus untuk beberapa hari selepas rawatan.