fbpx
facial treatment packages shah alam, ampang, kuala lumpur, selangor - tinispa

Waxing

Waxing adalah rawatan pembuangan rambut halus di kawasan yang tertentu. Rambut halus yang baru tidak akan tumbuh semula di kawasan yang telah lama sembuh selama empat hingga enam minggu. Kesan waxing bertahan lebih lama berbanding dengan bercukur. Teknik waxing dapat menanggalkan semua rambut halus.

Soalan Lazim (FAQ):

SIAPA YANG TIDAK BOLEH JALANKAN RAWATAN INI?

Semua golongan boleh menjalankan rawatan ini, termasuk ibu mengandung. Walau bagaimanapun, tiada penggunaan mesin digunakan untuk ibu mengandung.

BOLEHKAN IBU YANG MENYUSUKAN ANAK (BREASTFEEDING) BOLEH MENJALANI RAWATAN INI?

Untuk kesan pori mengecil, rawatan sebanyak 5-6 sesi dengan jarak 3-4 minggu setiap sesi sangat digalakkan untuk kesan terbaik. Rawatan susulan setiap bulan 1 sesi.

BERAPA KALI SESI DIPERLUKAN UNTUK NAMPAK HASIL?

Untuk kesan kekeringan dan ketegangan kulit dapat dirasai serta merta.

Untuk kesan kemerah-merahan dapat dilihat perubahan ketara selepas rawatan dan kesan lebih baik jika diteruskan dengan penjagaan kulit di rumah khas untuk kulit sensitif.

Ulang rawatan 2 minggu – 4 minggu sekali atau mengikut saranan juruterapi.

APAKAH KESAN SAMPINGAN DAN CARA PENJAGAAN SELEPAS RAWATAN?

Sebaik selepas rawatan, kulit menjadi lembab, kemerahan berkurangan. Untuk kulit terlalu sensitif, penggunaan serum untuk menenangkan kulit dan pelembab sangat digalakkan untuk kesan yang lebih memberangsangkan. Sunscreen perlu dipakai setiap siang hari untuk melindungi dari sinaran UV penyebab penuaan. Sila rujuk juruterapi bertauliah kami untuk Face Mapping PERCUMA dan cadangan produk yang bersesuaian.

Syarat Pembelian

  1. Temujanji awal adalah sangat diperlukan. Anda boleh menempah sesi rawatan spa dengan menelefon cawangan Tini’s Spa Shah Alam (0355235718) atau Ampang (0342701292) atau menggunakan aplikasi WhatsApp di talian 019-3129606.
  2. Baucer sah selama 1 TAHUN dari tarikh pembelian.
  3. Baucer tidak sah ditukarkan kepada wang tunai dan tidak sah digunakan bersama promosi lain.
  4. Untuk baucer percubaan pertama setiap rawatan .., hanya SATU baucer sahaja sah untuk setiap pelanggan.
  5. Untuk sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi kami di talian di atas.