3 Cara Merawat Bekas Jerawat Berlubang untuk Wanita

3 Cara Merawat Bekas Jerawat Berlubang untuk Wanita

Dilema wanita pada masa kini adalah bekas jerawat berlubang yang sering menjadi punca kepada kurang keyakinan diri dan mula mencari cara Merawat Bekas Jerawat Berlubang.. Pelbagai faktor yang mengakibatkan jerawat berlubang. Ada yang terjaadi daripada aktiviti memicit jerawat dengan salah dan ada juga yang diakibatkan dari iritasi bahan kimia. Tini’s Spa amat memahami masalah yang sering dihadapi oleh segelintir wanita ini, dan kami ingin berkongsi dengan anda semua 3 cara merawat bekas jerawat berlubang untuk wanita.

Penggunaan madu untuk mengurangkan keradangan jerawat yang aktif

  • Jerawat yang aktif merupakan punca utama terjadinya parut jerawat apabila jerawat tersebut tidak dapat diatasi dengan cepat. Jerawat aktif tersebut perlu dirawat sebelum ianya menghasilkan parut yang baru. Secara amnya, rawatan yang tepat perlu diambil supaya ianya tidak merebak ke kawasan wajah yang lain. Kajian juga mendapati, penggunaan madu pada bahagian jerawat dapat mengurangkan masalah keradangan kulit. Madu juga merupakan bahan antibakteria yang mana penting untuk mengelakkan jerawat daripada terkena jangkitan kuman. Ianya juga merupakan salah satu cara merawat bekas jerawat berlubang untuk wanita.
parut jerawat berlubang+tinispa+facial

Diet serta supplemen yang kaya dengan sumber vitamin C

  • Hanya semudah pengambilan jus oren, limau atau buah-buahan yang masam, khasiat Vitamin C dapat diperolehi. Setiap manusia memerlukan vitamin C yang cukup sebagai antioksidan dan juga memulihkan sel-sel kulit yang rosak. Ada juga produk yang berasaskan Vitamin C untuk wajah sebagai contoh Biolumin-C Dermalogica yang banyak memberikan manfaat pada kulit.
parut jerawat berlubang+tinispa+facial

Rawatan tanpa laser Scar Reduction Treatment

  • Terdapat pelbagai rawatan tanpa menggunakan laser yang sesuai sebagai cara merawat bekas jerawat berlubang. Salah satu daripadanya ialah Scar Reduction Treatment di Tini’s Spa. Hanya dengan RM520 untuk 1 sesi ianya akan membantu untuk merawat bekas jerawat berlubang. Kini terdapat promosi untuk PERCUBAAN PERTAMA iaitu hanya RM260 sahaja.
parut jerawat berlubang+tinispa+facial

Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi kami di talian :

  • WhatsApp 019-3129606
  • Tini’s Spa Shah Alam 03-55235718
  • Tini’s Spa Ampang 03-42701292
  • Tini’s Spa Bangi 03-89289529

Untuk sebarang pertanyaan, anda juga boleh hubungi kami di talian Whatsapp, Facebook Tini’s Spa, dan Instagram Tini’s Spa.

Artikel berkaitan :