Petua Hilangkan Minyak di Wajah

Eiiii kulit berminyak? Seksanya #TiniSparklers semua. Lagi-lagi musim kering dan panas macam ni. Makin kuat berpeluh makin kuat kulit wajah kita berminyak kan? Kadang-kadang rasa macam nak cuci setiap masa, macam nak gosok kuat-kuat aje muka ni. Susahnya. Bencinyaaaa! Nak buat apa ni?

Haaaaaaa meh baca post kali ni. Tini Spa nak kongsi tips macam mana nak hilangkan minyak di wajah kita ni.

 1. Pencuci Muka

pencuci muka

 • Wahai #TiniSparklers semua, anda diwajibkan untuk mencuci muka. Namun terdapat pelbagai jenis pencuci muka berada di pasaran. Kena lihat dan teliti betul-betul. Jangan main ambil dan guna.
 • Kajian menunjukkan cara terbaik untuk mengawal kulit berminyak adalah dengan membersihkan muka, 2-3 kali sehari untuk mencegah liang tersumbat, jerawat dan sebagainya.
 1. Skrub

skrub

 • Perlu memastikan kulit berminyak ini menggelupas sebanyak satu atau dua kali seminggu.
 • Perlu menyental wajah dengan skrub
 • Diingatkan perlu menyental dengan lembut, bukan secara kasar

 

 1. Masker muka

makser muka

 • Belai wajah anda dengan masker untuk menganjalkan serta mengurangkan minyak muka
 • Pisang, lemon, epal, betik sesuai untuk dijadikan masker semulajadi.

 

[av_promobox button=’yes’ label=’Klik segera!!’ link=’manually,https://www.tinispa.com.my/muslimah-facial-treatment-packages/’ link_target=’_blank’ color=’aqua’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’medium’ icon_select=’yes’ icon=’ue832′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′]
Memiliki wajah berminyak? Wajah berjerawat? Buntu mencari penyelesaian? Klik di sini!
[/av_promobox]

 1. Toner tanpa alcohol

toner

 • Amatlah penting untuk menyapu toner di wajah setiap hari supaya kulit wajah bebas dari kotoran degil dan minyak.
 • Pastikan toner yang digunakan bebas alcohol.

[av_promobox button=’yes’ label=’Cepat klik disini!!’ link=’manually,https://www.tinispa.com.my/rawatan-spa/’ link_target=’_blank’ color=’silver’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′]
Stress? Sakit badan? Sakit pinggang?
[/av_promobox]

 1. Pelembab

moisturizer

 • Wajah yang berminyak memerlukan pelembab yang sesuai sebenarnya
 • Perlukan pelembab untuk hidrasi yang terbaik
 • Namun pelembab yang digunakan mestilah berasaskan air dan bebas minyak.

Jadinyaaaaaa, #TiniSparklers semua mestilah menjaga kulit wajah supaya bebas minyak. Bila kulit wajah berminyak ianya akan meningkatkan risiko untuk kulit wajah berjerawat pula. #TiniSparklers boleh mencuba produk-produk dari Dermalogica. Begitu rmai yang memberikan maklumbalas yang positif selepas menjalani rawatan facial dan menggunakan produk dari Dermalogica tersebut.

Anda boleh hubungi kami dengan segera jika ingin menempah slot di Tini Spa atau untuk mendapat facemapping secara percuma serta untuk membeli sebarang produk dari Dermalogica.